Bizalmi szavazás helyett építkezne Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Kérjen bizalmi szavazást maga ellen - szólította fel ismét Gyurcsány Ferencet az MDF. Dávid Ibolya pártelnök hétfőn a parlamentben arra emlékeztetett, a miniszterelnök egyszer már megtette ezt, 2006 őszén. Gyurcsány reakciójában arról beszélt, hogy a nehéz időszak után 2008 a nyugodt építkezés éve lesz.
Vágólapra másolva!

A 2008-as év a trendfordulás, a nyugodt építkezés és a gyarapodás éve lesz - ígérte hétfői napirend előtti parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő Dávid Ibolya MDF-elnök felszólalására reagált, aki ismét arra szólította fel, kérjen bizalmi szavazást maga ellen, hogy kiderüljön, van-e parlamenti többsége.

Dávid szerint egy héttel korábban - amikor Herényi Károly frakcióvezető szólította fel Gyurcsányt a bizalmi szavazásra - a miniszterelnök szándékosan összekeverte a konstruktív bizalmatlanság intézményét a bizalmi szavazással. Az MDF elnöke arra emlékeztetett, hogy 2006 őszén Gyurcsány kért már bizalmi szavazást, amit meg is nyert. Azóta azonban - mondta Dávid - már nem látja szükségét, hogy maga mögött tudja a parlamenti többséget, pedig a majálison "egetrengető terveket" jelentett be.

Gyurcsány Ferenc nem válaszolt érdemben Dávid Ibolya felszólítására, hanem arról beszélt, örül, hogy a konzervatív oldalon is figyeltek arra, miről beszéltek május 1-jén. Azt mondta, kormányának céljai megegyeznek a 2006-ban elfogadott kormányprogram célkitűzéseivel. A cél az, hogy az előző - szerinte sem könnyű - év után újra érzékelhetően növekedjenek a jövedelmek és a nyugdíjak - mondta.