Gyurcsány szerint a hangulaton múlik minden

Vágólapra másolva!
Orván Viktor, a Fidesz elnöke szerint komoly bajban van Magyarország, mivel hazánk az egyetlen olyan EU-tag, amelynek gazdasági növekedése a csatlakozás előtti állapothoz képest visszaesett. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök viszont úgy véli, a hangulat sokkal rosszabb, mint az ország valós helyzete.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint Magyarország bajban van, hiszen hazánk az egyetlen olyan EU-tag, amelynek gazdasági növekedése a csatlakozás előtti állapothoz képest visszaesett. Ezt a Fidesz elnöke csütörtökön mondta újságíróknak, miután a Parlament épületében Michael Glos német gazdasági és technológiai miniszterrel találkozott.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Metró újság pénteki számában megjelenő interjújában viszont arról beszélt, hogy ma Magyarországon a hangulat sokkal rosszabb, mint az ország valós helyzete. A kormányfő szerint, ha az emberek látják, hogy lehet tovább növekedni, újra optimista lesz az ország. A kormányfő szerint az ellenzék most, a ciklus közepén helyzeti előnyben van, és az az érdeke, hogy rossz hangulatot csináljon.

A kormányfő azzal kapcsolatban, hogy Szlovákiában 2009-től bevezetik az eurót, azt mondta, hogy a közös valuta gyors bevezetésének ára van. Ha most feltennék népszavazásra: akarjuk-e, hogy a családtámogatások a magyar szint harmadára essenek vissza, hogy csökkentsük 30 százalékkal a nyugdíjakat, annak érdekében, hogy utolérjük az eurót jövőre bevezető Szlovákiát, vajon hogyan szavazna a nép - tette fel a kérdést a kormányfő, aki szerint nem csak a számoknak kell jóknak lenniük, hanem az életminőségnek is.