Vágólapra másolva!
Elfogtak 21 embert Bács-Kiskun megyében, akiket illegális határátlépéssel gyanúsítanak. A hatóságok szerint nyilvánvalóan embercsempészek hozták Magyarországra a feltehetően Koszovóból érkezett határsértőket.
Vágólapra másolva!

Illegális határátlépőket fogtak el összehangolt akcióban hétfő délután a Bács-Kiskun megyei Mélykút közelében - közölte az MTI-vel a rendőrség. Az őrizetbe vett emberek feltehetően Koszovóból érkeztek.

A hatóságokat értesítő bejelentő 8-10 tagú csoportot látott Mélykút mellett egy gabonatáblában, ezért az ügyeletben lévő határőrökön kívül az éppen Kiskunhalason tartózkodó akciócsoport is a helyszínre indult - mondta el a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője. Rákosi Mihály közlése szerint három csoportban összesen 21 embert fogtak el.

Az illegális határátlépőkkel szemben a megyei rendőr-főkapitányság idegenrendészeti osztálya folytatja le az eljárást, mivel azonban nyilvánvalóan embercsempészek segítették át őket az államhatáron, az ügyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya is vizsgálja -tette hozzá a szóvivő.