Stabilizálták a Debrecenben meglőtt őr állapotát

Vágólapra másolva!
Rálőttek egy pénzszállító kocsi biztonsági őrére hétfőn késő este az egyik debreceni belvárosi bevásárló központnál. A férfi több belső szervét is lövés érte, éjszaka megműtötték, és ugyan stabilizálták az állapotát, de továbbra is életveszélyben van. A tettesek elmenekültek.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmény este fél tíz előtt történt, a debreceni Malompark bevásárlóközpont parkolójában, amikor az áruház bevételéért érkezett meg a páncélautó - közölte elsődleges információi alapján a rendőrség. Egy fekete ruhát és csuklyát viselő támadó "eddig tisztázatlan körülmények között" rálőtt az egyik biztonsági őrre, amint szállítmányával kilépett a nagyáruház hátsó bejáratán - áll a rendőrségi közleményben.

A meglőtt őr társa hiúsította meg a rablást, és bejelentést tett a történtekről - közölte hétfőn éjjel Garamvölgyi László, az ORFK kömmunikációs igazgatója. A támadó és közelben várakozó társa üres kézzel, a közeli park irányában menekült el - derül ki a rendőrségi közleményből.

A mentők egy debreceni kórházba szállították a sérültet, ahol az esti órákban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Garamvölgyi László szerint a meglőtt őr súlyos melkasi és hasi sérüléseket szenvedett, a lövedék több belső szervét károsította. Állapotát ugyan sikerült stabilizálni a kórházban, de továbbra is életveszélyben van.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, és a nyomozás érdekében hírzárlatot rendelt el az ügyben. A rendőrség várja szemtanúk jelentkezését. Garamvölgyi egyúttal óva intett mindenkit attól, hogy maga próbálja feltartóztatni a fegyveres bűnözőket.