Leszakadt felsővezeték miatt áll a vonatközlekedés Kecskemétnél

Vágólapra másolva!
A Budapest-Szeged vasútvonalon Kecskemét és Városföld között leszakadt a felsővezeték, és mivel a vonalon csak egy vágány van, Kecskemétnél állnak a szerelvények, vonatpótló buszokkal szállítják az utasokat. A leszakadt vezeték betörte két személykocsi ablakát, többen könnyebben megsérültek.
Vágólapra másolva!

A Ceglédről Kiskunfélegyháza állomásig közlekedő személyvonat áramszedője Kecskemét és Városföld között eltörött, egyelőre azt még vizsgálják, hogy a törött áramszedő szakította-e le a felsővezetéket, vagy a vezeték leszakadása törte el a személyvonat áramszedőjét. A személyvonat után haladó, a Budapestről Szegedig közlekedő "Paprika InterCity" vonat 16 óra 20 perckor a leszakadt felsővezeték alá "beszaladt".

Az IC mozdonyának ablaka, illetve két személykocsi ablaka a baleset miatt betört, a szilánkok öt embernél okoztak könnyebb sérüléseket. A sérülteket a vonaton utazó orvosok ellátták.

A leszakadt vezeték kijavításáig vonatpótló buszok szállítják az utasokat, mivel a vezeték és a tartóoszlopok sérülése miatt a pályán dízelmozdonyok sem közlekedhetnek..