Betörtek a tatai polgármesterhez

Vágólapra másolva!
Betörtek a tatai fideszes polgármester, Michl József házába. A betörésről a Fidesz közleményt adott ki, melyben az esetet párhuzamba állítják az esztergomi fideszes polgármester házának felgyújtásával.
Vágólapra másolva!

"Meggyes Tamás esztergomi polgármester házának felgyújtása után újabb Komárom-Esztergom megyei fideszes városvezető sérelmére követtek el ismeretlenek bűncselekményt" - olvasható a Fidesz szombati közleményében. Szombat este ugyanis feltörték Michl József tatai polgármester házát. A rendőrség vizsgálódik az ügyben - közölte a párt. A Fidesz arra nem tért ki, hogy politikai indíttatást gyanít-e a betörés hátterében.

Michl József vasárnap elmondta, hogy kertes házuk teraszajtaját felfeszítve találták. A polgármester szerint a betörő vagy betörők széttúrták a lakást, felforgatták a hálószobát, a gyerekszobát, és néhány apró, komoly értéket nem jelentő ajándéktárgyat, nyakláncot és fülbevalót vittek el, a hivatali laptopját és felesége számítógépét azonban a házban hagyták.

A közleményben említett, az esztergomi polgármestert érintő bűncselekmény április elején történt. Ekkor Meggyes Tamás autóját és épülő házát is felgyújtották ismeretlenek. A polgármester általános társadalmi elkeseredettséggel magyarázta a gyújtogatást, a Fidesz pedig további, a párt politikusai elleni támadásokra emlékeztetett. Felidézték, hogy a Szövetség Központi Hivatalánál gyakorlógránátot helyeztek el, az V. kerületi pártirodát megfenyegették, és megtámadták a békéscsabai Fidesz-irodát.