Előnyben a válságkezelők a BKV vezérigazgatói pályázatán

Vágólapra másolva!
Nyelvtudást, műszaki-gazdasági végzettséget és krízishelyzetben szerzett tapasztalatot is elvárnak a BKV leendő vezérigazgatójától. A közlekedési társaság vezetésére kedden írtak ki pályázatot.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi pályázatot írt ki kedden a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága a BKV vezérigazgatói posztjára. A pályázatra június 30-ig lehet jelentkezni, a nyertes öt évre szóló kinevezést kap, és augusztus elsejétől kezdhet dolgozni. Elvárás az ötéves vezetői gyakorlat, kétéves vezetői tapasztalat az államigazgatási és/vagy közszolgáltató szektorban, valamint egy idegen nyelv - angol vagy német - tárgyalási szintű ismerete. A pályázáshoz szükség van műszaki-gazdasági egyetemi végzettségre és "stratégiai látásmódra". Előnyt jelent a pályázat elbírálásakor a reorganizációban, a vállalati válságkezelésben és krízishelyzetben, sztrájkhelyzetben szerzett tapasztalat.

Antal Attilát, a cég korábbi vezérigazgatóját pályázat nélkül, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes személyes javaslatára nevezték ki 2007 januárjában. Egészségügyi okok miatt, saját kérésére április 15-ével távozott posztjáról. A céget azóta Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes irányítja.