Elutasítja a többség Orbán kiszivárgott ötleteit

Vágólapra másolva!
A többség elutasítja a nagyberuházások leállítását, amelyekről április végén beszélt egy zárt körű klubesten Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Egyes gondolatokat, például a nyugdíjak reálértéken történő befagyasztását, még az ellenzékiek többsége is elutasítja - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján.
Vágólapra másolva!

Az emberek többsége nem helyeselné a nyugdíjak befagyasztását, a 4-es metró építésének leállítását és az autópálya-építések szüneteltetését - a Szonda Ipsos felmérése szerint, amelyet a Népszabadság ismertet. A közvélemény-kutató cég a napilap felkérésére kérdezett ezer embert azokban témákban, amelyekről a Színház- és Filmművészeti Egyetem április végi klubestjének vendége, Orbán Viktor Fidesz-elnök beszélt kiszivárgott értesülések szerint.

A felmérés szerint a nyugdíjak reálértéken történő befagyasztását a megkérdezettek kétharmada, a 4-es metró építésének leállítását 56 százalék, az autópálya-építések szüneteltetését 55 százalék utasította el. A nyugdíjak befagyasztására még az ellenzékiek 51 százaléka is nemet mondott, a bizonytalanoknál ez az arány 70 százalékos volt. Az autópályaépítések leállítását az ellenzékiek 43, a kormánypártiaknak 83, a bizonytalanoknak 53 százaléka; a 4-es metró meg nem építését a kormánypártiak 85, az ellenzékiek 45, a bizonytalanok 54 százaléka nem helyesli a felmérés szerint - olvasható a Népszabadságban.

Múlt héten kerültek nyilvánosságra - az Index és Hírszerző beszámolói nyomán - állítólagos részletek arról az április 30-i, színművészeti egyetemen tartott nem nyilvános fórumról, amelynek Orbán Viktor volt a vendége. Orbán a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt. A Hírszerző szerint azt is mondta: ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva. Orbán egy szombati interjúban részben elismerte azokat, amiket a beszámolók szerint a fórumon mondott.