Romák is jelentkeztek a Magyar Gárdába

Vágólapra másolva!
Egy okányi roma férfi szerint csak rémhírterjesztés, hogy a Magyar Gárda rasszista lenne, ezért ő, fia és annak barátja is kérte felvételét a szervezetbe. A gárda és a Jobbik rendezvénye ellen tiltakozott a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, de a bejelentett ellentüntetést nem tartották meg.
Vágólapra másolva!

Három roma férfi kérte felvételét a Magyar Gárdába a Békés megyei Okányban, ahol tagtoborzót tartott a szervezet - adta hírül a Békés Megyei Online. "Húsz éve tisztességgel a MÁV-nál dolgozom váltókezelőként, cigány származású, magyar állampolgár vagyok. Szabad akaratomból, saját elhatározásomból kértem fiammal és annak barátjával együtt a felvételemet a Magyar Gárdába - mondta Keresztesi Zoltán, aki szerint rémhírterjesztés, hogy a szervezettel kapcsolatban rasszizmust emlegetni.

Tóth Zoltán, a Magyar Gárda Békés megyei kapitánya a lapnak azt mondta, regisztrálták Keresztesiék tagfelvételi kérelmét, és mostantól kezdve valamennyi rendezvényükre meghívják őket. Avatás vélhetően októberben lesz legközelebb, ám azelőtt a várományosokkal többször elbeszélgetnek, megismerkednek.

Pénteken Okányban a helyi művelődési házban a Jobbik Magyarországért Mozgalom Árpád-sávos zászlót adott át a helyi polgármesternek, illetve tagtoborzó bemutatkozót rendezett a Magyar Gárda. A rendezvény ellen közleményben tiltakozott a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, de az előzetesen bejelentett ellendemonstrációt végül nem tartották meg.