A budai felső rakpartot is lezárják

Vágólapra másolva!
A hétfőn lezárt budai alsó rakpart mellett a felső rakparton sem lehet majd közlekedni június közepétől augusztus 20-ig a négyes metró építése miatt. Kerülő útvonalként a Bertalan Lajos utcát és a Bartók Béla utat javasolják.
Vágólapra másolva!

Június 16-tól augusztus 20-ig lezárják a budai felső rakpart egy szakaszát a négyes metró Szent Gellért téri lejtaknájának építése miatt - közölte hétfőn a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között nem lesz járható a Műegyetem rakpart.

A budai alsó rakpartot hétfőn zárták le. A budai főgyűjtőcsatorna építése miatt az év végéig nem lehet közlekedni a budai alsó rakpart Lágymányosi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszán.

A DBR szerint a Szent Gellért téri lejtakna kivitelezését a tervezettnél egy évvel korábban kezdték, hogy összehangolják a főgyűjtőcsatorna építésével. "A döntést elsősorban a rövidebb ideig tartó forgalomkorlátozás indokolta" - olvasható a közleményben. Az együttes lezárás eredményeként a tervek szerint egy évvel korábban készülhet el a négyes metró Szent Gellért téri állomása, és a DBR azzal is érvel, hogy így nem kell majd a rakpartnak ezt a szakaszát akkor lezárni, amikor jövőre elindul a Budafoki úti oldalon az aluljáró építése.

A közlemény szerint nem várhatók komoly fennakadások, mert az alsó rakpart lezárása sem okozott nagyobb dugókat, és a nyárnak ez az időszaka az iskolaszünet és az elutazások miatt is kedvező a munkálatokra. Kerülő útvonalként június közepétől a Bertalan Lajos utcát és a Bartók Béla utat javasolják.

A pesti oldalon 2007 nyarán hasonló jellegű forgalomkorlátozás volt tíz héten át, ám az ottani munkálatok sem okoztak jelentős fennakadást a közúti közlekedésben - állítja a DBR.