Egyezkedne a meghalt kisfiú ügyében a kórház

Vágólapra másolva!
Nem zárkózik el a Heim Pál Gyermekkórház a peren kívüli egyezségtől, ha a szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt az agyhártya-gyulladásban elhunyt kisfiú ügyében - mondta a korház jogi képviselője. A kórházban a gyereket kezelő orvos azt mondta, csak bolhacsípésről van szó, ám a gyermek másnap meghalt.
Vágólapra másolva!

A Heim Pál Gyermekkórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt a május elején agyhártya-gyulladásban elhunyt kisfiú ügyében - mondta Simon Tamás, a kórház jogi képviselője a Kossuth Rádió Krónikájának hétfőn.

A Heim Pál Gyermekkórház ellen azért indított pert egy örkényi család, mert szerintük a kórházban nem vizsgálták meg alaposan a gyermeküket, aki emiatt meghalt. A gyermeket még május elején magas lázzal és piros kiütésekkel vitték a körzeti orvoshoz, aki továbbküldte őket a kórházba. Ott az ügyeletes orvos azt mondta, csak bolhacsípésről van szó, ám a gyermek másnap meghalt agyhártyagyulladásban.

Simon azzal kapcsolatban, hogy a felperes szerint nem az elvárható gondossággal jártak volna el a gyerek vizsgálatakor, azt mondta: "ahogy látom az ambuláns kezelési lapot, a doktornő minden vizsgálatot elvégzett, amit elvégezhetett". Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a halálesetet.