Megrongálták a bakonybéli kálváriát

Vágólapra másolva!
Szent János, Szűz Mária és Jézus szobrát is megrongálták ismeretlenek Bakonybél határában. A helyi bencés apátság perjele feljelentést tesz a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

Megrongálták Bakonybél határában a Szentkút elnevezésű kálvária szobrait. Szent János és Szűz Mária szobrait ledöntötték, a feszületre pedig feltehetően kövekkel dobáltak célba - közölte vasárnap Halmos Ábel, a bakonybéli bencés apátság perjele.

Elmondása szerint súlyosan megrongálták Jézus szobrát is, két másik szobornak a fejét is letörték, néhány alkotást pedig ledöntöttek a talapzatáról. Halmos Ábel atya elmondta: a vandál pusztítást helybeli lakosok jelezték néhány napja. Az elmúlt két hétben több napon át nem tartózkodtak Bakonybélben, de egyébként sem mennek ki minden nap a falu szélén lévő, erdő övezte kálváriahegyhez - tette hozzá.

A bencés perjel szerint nagy valószínűséggel kirándulók rongálhatták meg a szobrokat. A kár 500-600 ezer forintra becsüli. Közölte, hogy hétfőn feljelentést tesz a rendőrségen.

Baky György, Bakonybél SZDSZ-es polgármestere azt mondta, hogy ő is csak néhány napja szerzett tudomást az esetről, amely felháborította, s a falu lakóit is "kiborította" az eset.