Spéci bringán csempészték a cigit Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Átalakított kerékpárokat foglaltak le a rendőrök Szabolcsban. A biciklikkel jelentős mennyiségű cigarettát csempésztek gazdáik Ukrajnából Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Speciális csempészbicikliket eszkábált egy társaság Tarpán, hogy elkerüljék a magyar-ukrán határ térségében gyakori közúti járműellenőrzést és zavartalanul szállíthassák a szomszédos országból illegálisan behozott dohányárut - értesült az MTI rendőrségi forrásból.

A leleményes csempészek cigarettáskartonok feltűnés nélküli fuvarozásához készítettek házilag csomagtartókat a kerékpárokra, s nem is akármilyen mennyiségű dohányárut halmoztak fel az egyik háznál, ahol végül lebuktak.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a távirati irodának megerősítette: az egyik tarpai portán, ahová bejelentés alapján mentek ki a rendőrök még pénteken, 17 500 ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

A több mint tízmillió forint értékű dohányáru mellett előkerült nyolc olyan kerékpár is, amelyeket a speciális csomagtartókkal felszereltek.