Hétfőtől zárják le a rakpartokat a Gellértnél

Vágólapra másolva!
Jövő héttől nem lehet majd sem az alsó, sem a felső rakparton közelekedni Budán a Gellért térnél. Az alsó rakparton már most is dolgoznak a budai főgyűjtőcsatornán, a felső rakparton a 4-es metró mozgólépcsőjének lejtaknáját kezdik építeni hétfőtől.
Vágólapra másolva!

Június 16-tól két hónapon át nem lehet közlekedni a budai alsó és felső rakparton, mivel a 4-es metró Szent Gellért téri állomásához tartozó lejtakna és a főgyűjtő csatorna építése miatt mindkét utat lezárják a Bertalan utca és a Szent Gellért tér között. Ezt Kiricsi Karola, a BKV szóvivője és Nagy János mérnök jelentette be pénteken.

A szóvivő szerint az autósok ebben az időszakban a Budafoki és a Bartók Béla utat használhatják. Annak érdekében, hogy a közlekedést megkönnyítsék a Szent Gellért téren felbontották a díszburkolatot és a Budafoki utat meghosszabbítva ideiglenes útpályát építettek.

Nagy János szerint a szakemberek feszített ütemben dolgoznak, hogy még augusztus 20-a előtt elkészüljenek a 10,5 méter széles, 30 méter mélyre nyúló lejtaknával, amely a metró mozgólépcsőjét tartja majd. A gyors munkavégzés érdekében nyújtott műszakban, két nagyteljesítményű géppel dolgoznak majd.

A lejtakna befejezése után a rakpartot szakaszosan 2010-ig még többször le fogják zárni.