Meghibásodott az érettségiket kiállító szoftver

Vágólapra másolva!
Állandóan lefagyott az a szoftver, amely segítségével kiállítanák az érettségi dokumentumokat. A meghibásodás azokat az iskolákat érinti, amelyekben szerdán már befejeződnek a középszintű érettségi szóbelik. Az oktatási tárca szerint nem gond, ha később adják ki a bizonyítványokat. Öt óra után újra működött a rendszer.
Vágólapra másolva!

Meghibásodott az érettségi dokumentumok kiállítását szolgáló informatikai rendszer - értesült az MTI szerdán középiskolai forrásból. Az oktatási tárca sajtóirodája megerősítette az MTI értesülését, mint közölték, az Educatio Kht. szoftvere hibásodott meg, de nem történik jogsértés, ha nem adják ki szerdán az érettségi bizonyítványokat. A Kht. később közölte, hogy délután öt óra után kijavították az informatikai hibát, és a rendszer már működik - közölte az Educatio Kht. az MTI-vel.

A hiba azokat az intézményeket érintheti, amelyekben szerdán már befejeződnek a középszintű érettségi szóbelik, és ezen a napon adnák ki a bizonyítványokat. Az ország valamennyi középiskolájában ezt az informatikai rendszert használják az érettségi dokumentumok kiállításához.

A meghibásodott rendszernek a segítségével állítják ki az érettségi törzslapokat, ha ezt nem tudják megtenni, nem tudják vállalni a bizonyítványok hitelességét sem - mondta el korábban egy neve elhallgatását kérő iskolaigazgató. Hozzátette: a rendszer a nap folyamán többször is lefagyott, majd újraindult, de szerdán délután sem működött megfelelően.