Bezáratta a jegyző a Gödör Klub büféjét

Vágólapra másolva!
Nincs engedélye a kitelepülésre a Gödör Klubnak, ezért a kerületi jegyző bezáratta a szórakozóhely büféjét. A Gödör azért nem kapott öt éve engedélyt, mert az Erzsébet tér tulajdoni helyzete zavaros. Rogán Antal polgármester korábban azt ígérte, szigorúan ellenőrizni fogják a csendrendelet betartását.
Vágólapra másolva!

Nem lehet ételt és italt kapni az Erzsébet téri Gödör Klubban, miután az V. kerület jegyzője bezáratta a szórakozóhely büféjét - közölte a klub pénteken az MTI-vel. Rónaszéki László, az V. kerület jegyzője a távirati irodának azt mondta, csütörtök este ellenőrzést tartottak a klubban, amelyről kiderült, nincs működési engedélye. Ezért addig nem folytathatnak ott vendéglátóipari tevékenységet, ameddig be nem szerzik a szükséges papírokat.

Maróti Dániel, a szórakozóhely programszervezője szerint amióta a klub üzemel - több mint öt éve - csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel rendelkezik. A működési engedély megszerzéséhez ugyanis szükség volna a tulajdonos hozzájárulásához: a telek a Fővárosi Önkormányzaté, míg a felépítményt az Oktatási és Kulturális minisztérium finanszírozta, a tér egy része pedig a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozik.

A rendezetlen jogi helyzet miatt a klub vezetősége képtelen megszerezni a szükséges papírokat, így valóban az a helyzet állt elő, hogy öt éve csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel működik a szórakozóhely. A klub vezetősége azt reméli, hogy ezt a helyzetet a jövő hét elejére rendezni tudják.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szigorúan ellenőrizni fogja az önkormányzat, hogy betartja-e az este nyolc órakor életbe lépő csendrendeletet az Erzsébet téren működő szórakozóhely. "Ha azt tapasztaljuk, hogy a szórakozóhelyről kiszűrődő zaj zavarja a környéken élőket, akkor a kerület jegyzőjénél kezdeményezni fogom a szeszesital-forgalmazás betiltását" - mondta.