Kommandósok állítottak elő egy lövöldözőt

Vágólapra másolva!
Kommandósoknak kellett kihozniuk XVIII. kerületi lakásából azt a férfit, aki valószínűleg egy gázpisztollyal többször rálőtt a testvérére, A férfi nem engedte be a rendőröket, ezért hívták a kommandósokat, akik behatoltak a lakásba.
Vágólapra másolva!

Kommandósok állították elő azt az 53 éves férfit, aki egy XVIII. kerületi lakásban feltehetően gázpisztollyal többször rálőtt testvérére, de sérülést nem okozott - közölte pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A testvérpár között régóta húzódott a vita, a lövöldöző férfi a kiérkező rendőrök többszöri felszólítására sem nyitott ajtót, ezért a járőrök értesítették a kommandósokat. A kommandósok végül behatoltak a lakásba, és a férfit előállították a kerületi kapitányságra.

Idén február 11-én éjjel Esztergomban egy családi perpatvarhoz riasztott rendőrt lőtt mellbe egy férfi, aki előzőleg bántalmazta édesanyját. A férfi többszöri felszólítás ellenére sem jött ki az épületből, majd az ajtót kinyitva, a szúnyoghálón keresztül célzott lövést adott le a rendőrre. Az esetet követően a rendőrség új intézkedéstaktikát vezetett be, hogy így próbálják megóvni az intézkedő rendőrük életét és testi épségét. Hasonló helyzetekben a rendőröknek fel kell venniük a járőrautóban lévő golyóálló mellényüket, és ha szükséges, értesítik a kommandósokat.