Csókos autókról beszél egy leleplező parkolóőr

Vágólapra másolva!
A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. újabb volt alkalmazottja állítja azt, hogy történtek csalások a cégnél - számolt be a tv2 híradója. A férfi állítja, hogy az őrök zsebre bírságoltak, a pénzből pedig adtak a főnökeiknek is.
Vágólapra másolva!

"Csókos autóknak" hívták azokat, amelyeknek tulajdonosai zsebbe fizettek a parkolóőröknek - erről egy nevét és arcát nem vállaló férfi nyilatkozott, aki a tv2 hírműsora szerint a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-nél volt korábban csoportvezető. Ő már a harmadik olyan korábbi alkalmazott, aki szerint a cégnél állítólag történt csalásokról beszélt.

A tv2-nek nyilatkozó férfi azt mondta, volt egy lista és egy térkép is a zsebbe fizető autósokról. Az így begyűjtött pénzt az őrök továbbadták a főnököknek, aki pedig ezt nem akarta megtenni, azt kirúgták - mondta a férfi, aki szerint a pénzt az öltözőben osztották szét.

A Blikk múlt pénteken számolt be arról, hogy egy volt parkolóőr azt állítja, parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól, és ebből feletteseiknek is juttattak. A Duka László nevű férfi a lap csütörtöki számában azt nyilatkozta, hogy halálos fenyegetés érte, miután a nyilvánosság elé állt.

A cikk nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást rendelt el vesztegetés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Belső vizsgálat indult a parkolási cégnél is, amelynek vezetője, Rusznák Imre a Blikknek az ügy kirobbanásakor azt mondta, fogalma sem volt az állítólagos csalásokról, azóta azonban nem nyilatkozik.