Mérsékelt reformpolitkát ajánl Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Elvetette a reformsokkot és az előrehozott választásokat, folyamatosan változó, de kiszámítható reformpolitikát ígért Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök az MSZP választmánya előtt mondott évadzáró beszédet szombaton. Azt mondta, kormánya cselekvőképes lesz, és tartós lesz az ország gazdasági növekedése.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak nyugodt, kiszámítható, mérsékelt reformpolitikára van szüksége, amely folyamatosan változik, és alkalmazkodik a világhoz. Az önálló MSZP-kormány ezt képes megvalósítani - mondta a miniszterelnök szombaton, az MSZP választmánya előtt tartott háromnegyed órás évadzáró beszédében. A kormányfő főként az elmúlt időszak eredményeiről és a következő két évre vonatkozó tervekről beszélt.

Gyurcsány szerint nincs szükség reformsokkra, illetve társadalmi, szociális sokkterápiára. Elutasította azt is, hogy válságkormányzás, előrehozott választás, szakértői kormány vagy új megszorító csomag kellene.

Szerinte a kormányt hosszútávú cselekvőképessége tudja hitelessé tenni, és a következő két évben a kabinet ezt meg tudja mutatni az MSZP támogatásával. Azt mondta, trendforduló előtt áll az ország. Arra számít, hogy Magyarországon - a régió országaitól eltérően - tartós lesz a gazdasági növekedés.

A Fidesz közleménye szerint a kormányfő "mai beszédében sem zavartatta magát a tényektől", és kormánya képtelen lesz megvédeni az embereket a növekvő élelmiszer- és üzemanyagáraktól, illetve távhődíjaktól. Az ellenzéki párt szerint Magyarországnak az az érdeke, hogy minél hamarabb előrehozott választás legyen.