Vágólapra másolva!
Az uniós pénzek elosztását koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 368 millió forintot fizet az RTL Klubnak azért, hogy a tévácsatorna két műsorban mutasson be uniós pályázatokat. Korábban a Tv2 200 milliót, a Magyar Televízió 73 milliót kapott az NFÜ-től.
Vágólapra másolva!

368 millió forintot kap a RTL Klub az uniós pénzek elosztását koordináló kormányszervtől, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) - derül ki az NFÜ június végén nyilvánosságra hozott szerződéseiből.

Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója az [origo]-nak azt mondta: az összeg két műsor gyártását és adásba helyezését fedezi. Az egyik az EU-fória címet viselő kétperces miniprogram, amellyel mindennap jelentkezik a csatorna. A másik pedig az Európai Idő címet viselő heti magazin.

Mindkét műsort - amelyek sikeres uniós pályázatokat mutatnak be, valamint pályázatok elkésztéséhez nyújtanak segítséget - január 1-je és december 31-e között sugározza a tévécsatorna. Rényi közölte: a műsoridőt az RTL Klub kereskedőházával kötött keretmegállapodás értelmében az IKO Sales House értékesítette az NFÜ számára.

A közzétett szerződések szerint az NFÜ közel 8 millió forintot ad ACG.HEY Reklámügynökségnek, hogy kiadja DVD-én a Modern Képmesék című animációs sorozat 26 epizódját. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) még tavaly szeptemberben kötött szerződést a Magyar Televízióval az animációs filmsorozat készítésére. A MeH nettó 90 millió forintot ad a filmre, amit az NFÜ 73 millió forintos uniós forrással egészített ki.

Korábban pedig a HVG számolt be arról, hogy az NFÜ 200 millió forintot folyósít pályázat nélkül a Tv2 üzemeltetőjének azért, hogy a Jóban Rosszban szappanoperában mutassák be egy uniós pályázat alakulását. Az Országos Rádió és Televízió Testület áprilisban hatósági vizsgálatot rendelt el az ügy miatt. Az NFÜ erre reagálva közölte: a törvény a televíziós koprodukciók esetében nem ír elő közbeszerzési eljárást.