Nézze élőben a Kulcsár-ügy vádbeszédét az [origo]-n!

Vágólapra másolva!
Most hangzik el a vádbeszéd az öt éve kirobbant brókerbotrányban. Nézze meg élőben!
Vágólapra másolva!

A július 14-én kezdődő bírósági nyári szünetig még hat tárgyalási napot tartanak a Kulcsár-ügyben, az utolsót július 11-én, pénteken. A vádbeszéd azonban most hangzik el.

Nézze meg élőben a vádbeszédet az [origo]-n!

Az ítélethirdetés várható időpontjával kapcsolatban egyelőre nem tudott tájékoztatást adni az [origo] kérésére a Fővárosi Bíróság. A Kulcsárt védő Zámbó Gyula ugyanakkor úgy nyilatkozott pár hete a Népszabadságnak, hogy a nyári szünet előtt elsőfokú ítélet várható az ügyben. "Akinek van mondanivalója, addig még megteheti" - fogalmazott.

A nyilvánosság számára 2003. június 16-án kezdődött az úgynevezett Kulcsár-ügy, amikor megverték Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) akkori elnökét. Hordágyán a bekötözött fejű főtisztviselő a politikára célozgatott, és nem is kellett sokat várni, hogy politikusok nevét emlegessék az ügy kapcsán. A PSZÁF éppen a Pannonplast részvényeinek szabálytalan, közpénzeket is felhasználó felvásárlását vizsgálta, ezzel kapcsolatban került a képbe a Britton Kft., a Pevdi Kft. és a K&H brókercégének vezetője, Kulcsár Attila.

Vele együtt közel két tucat embert vádoltak meg, az ismertebbek: Kulcsár Attila, Rejtő E. Tibor, a K&H akkori vezérigazgatója, Bácskai János dandártábornok, a maffiaellenes központ akkori vezetője, Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal egykori helyettes államtitkára, Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő Rt. korábbi vezetője.

A vád szerint Kulcsár a bank brókercégének vezető munkatársaként a befektetési célból rábízott pénzt engedély nélkül forgatta, amiről az ügyfelek - köztük ismert személyiségek - nem nagyon tudtak. Az ügyészség szerint a szabálytalan ügyletekkel 8,3 milliárd forint kárt okoztak, amit Kulcsár ügyvédje 3 milliárdra taksál.