Megmarad a turulszobor

Vágólapra másolva!
Megkapta a fennmaradási engedélyt a XII. kerületi turulszobor a budavári jegyzőtől - olvasható a pénteki Népszabadság. Az engedély nélkül épült szobor lebontását korábban jogerős bírósági ítélet írta elő.
Vágólapra másolva!

A budavári jegyző fennmaradási engedélyt adott a XII. kerületi turulszoborra - tudta meg a Népszabadság. A három éve építési engedély nélkül épült szoborról a Fővárosi Bíróság március elején azt a jogerős ítéletet hozta, hogy harminc napon belül le kell bontani.

A bíróság akkor azt is kimondta, hogy törvényes volt a korábbi bontási határozat, amelyet a közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal adott ki.

A közigazgatási hivatal július 3-át jelölte ki hatáidőként, eddig kellett döntenie a kijelölt elsőfokú hatóságnak, az I. kerületnek a szobor további sorsáról. A bírósági ítélet alapján bontást kellett volna elrendelni, de a budavári önkormányzat sajtóirodája megerősítette a napilapnak, hogy mégsem ez történt.

Közleményük szerint az eljárás során megállapították, hogy a szobor városképi és művészi szempontból elfogadható, és alkalmas a rendeltetésszerű és biztonságos használatra.