Kizárták a Fideszből a hevesi privatizálókat

Vágólapra másolva!
Kizárta a Fidesz tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét a párt Heves megyei választmányának elnöksége. A politikusok a Fidesz egészségügyi politikájával ellentétben részt vettek egészségügyi intézmények privatizációjában.
Vágólapra másolva!

A kizárásra azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Az indoklás szerint az érintettek "figyelmen kívül hagyták a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését és a profithajhászásnak való térnyitást".

Csáki tagja a Heves Megyei Önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely hevesen ellenzi a Heves Megyei Kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HosInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.