MNV: Nem kaptak jutalmat a kormányzati negyed munkatársai

Vágólapra másolva!
Cáfolta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Magyar Nemzetnek azt az állítását, miszerint a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda vezetője és munkatársai tavaly karácsonykor jelentős jutalmat kaptak. A lap szerint több mint 22 millió forintot osztott ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda vezetői és munkatársai között, miközben a befektetők már kihátráltak a beruházásból.
Vágólapra másolva!

A lap - egy birtokába került levélre hivatkozva - arról írt, hogy az iroda vezetője 8 millió, míg a munkatársai 500 ezer és 6,5 millió forint közötti juttatást kaptak, amelyet az azóta megszűnt KVI vezérigazgatója utalt ki. Az újság úgy tudja, hogy Zelles Sándor a jutalomról szóló döntést nem indokolta.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ezzel szemben az MTI-vel azt közölte: 2007 decemberében nem volt jutalomosztás a Kormányzati Negyed Koordinációs Iroda munkatársai részére.

A vagyontörvény rendelkezése értelmében a KVI 2007. december 31-én megszűnt, a jogutód az MNV lett. Azok a közalkalmazottak, akik nem akartak az MNV-nél maradni, végkielégítésben részesültek, melynek összege 5,4 millió forint volt.

A további foglalkoztatást nem vállaló öt munkatárs elhelyezkedési támogatásban részesült, melynek összege 500 ezer forint volt fejenként. A munkaviszonyuk megszűnéséhez kötődő egyéb járandóságaikat pedig 2007 decemberében kapták meg, amelynek összege 7,28 millió forintot tett ki. A munkatársak jutalmat ekkor nem kaptak - áll a közleményben.