Melegeket ütöttek meg a Rudasban

Vágólapra másolva!
Két meleg férfit megtámadtak hétfőn a Rudas Fürdőben. Az eset két nappal azután történt, hogy tüntetők megdobálták szombati melegfelvonulás résztvevőit.
Vágólapra másolva!

Hétfő este homoszexuálisokat bántalmaztak a Rudas Fürdőben - írja a pride.hu. A fürdőben három 40 év körüli férfi támadt rá az ott beszélgető három férfira, egy meleg párra és egy heteroszexuális külföldi férfira.

Az egyik megtámadott férfi a Népszabadságnak azt mondta: az egyik támadó "takarodjatok innen, hülye buzik!" felkiáltással próbálta távozásra bírni őket. Miután a felszólítás nem vezetett eredményre, a férfi mindkét meleget ököllel arcul ütötte. Az esetnek az vetett véget, hogy a sértetteknek elhagyták a helyszínt. A BRFK az [origo] megkeresésére azt mondta: nem érkezett feljelentés hozzájuk az ügyben.

A hétfői eset két nappal a szombati melegfelvonulás után történt, amikor is tüntetők tojásokkal, utcakövekkel dobálták meg az Andrássy úton felvonulókat. A tüntetők több politikust is megtámadtak, többek között Léderer Andrást, az SZDSZ Új Generáció elnökét, Horn Gábort, az SZDSZ ügyvivőjét, illetve rátámadtak arra az autóra, amely Lévai Katalin EP-képviselőt szállította. Az összecsapásokban 12 rendőr és 7 civil sérült meg.