Védőbeszédekkel folytatódott a Kulcsár-ügy

Vágólapra másolva!
Felmentést kértek védőik a Kulcsár-ügyben orvgazdasággal, illetve sikkasztással vádolt Bende Péterre és Vasadi Juliannára. A védőbeszéd szerint Bende még csak nem is sejtette, hogy Kulcsár Attila tilosban jár, Vasadi ellen pedig ügyvédje szerint semmilyen bizonyíték nem szól.
Vágólapra másolva!

A különösen nagy értékre elkövetett orvgazdasággal vádolt Bende Péter és a sikkasztással vádolt Vasadi Julianna felmentését kérték csütörtökön ügyvédjeik a Kulcsár-ügyben. A Fővárosi Bíróságon a huszadrendű vádlott, Bende Péter védelmében ügyvédje arra hivatkozott: Kulcsár Attila kihallgatásakor azt mondta, hogy ügyfelei második csoportjába sorolt Bende Péter nem értett a tőkepiaci műveletekhez, ezért nem tudta megítélni a magas hozamnak a tényleges hátterét.

A bróker nem osztotta meg a részleteket a magas hozam elérésről Bendével, így nem tudott arról, hogy Kulcsár törvénytelenséget követett el - tette hozzá. Sőt, vallomása szerint Bende nem is sejthette, hogy szabálytalanságok történtek. A szándékosság így teljességgel kizárható, az orgazdaságot viszont csak szándékosan lehet elkövetni - mondta az ügyvéd, aki szerint a vádbeszédben is elhangzott, hogy Kulcsár megtévesztette védencét.

A tizenegyedrendű vádlott, Vasadi Julianna ügyvédje arról beszélt, hogy védence tényekkel, adatokkal, okiratokkal bizonyítottan kétséget kizáróan ártatlan. Szerinte semmi alapja nincs annak a feltételezésnek, hogy Vasadi Julianna Kulcsár Attilával szóbeli megállapodást kötött és osztozkodott. Az ügyész által indítványozott, összesen több mint 2,3 milliárdos vagyonelkobzásból Bende Péterre 199 millió, Vasadi Juliannára 40 millió jutna.

Szekér Gyula ügyvédje is azt mondta védőbeszédében, hogy védence nem követett el közokirat-hamisítást egy személygépkocsi megszerzésével kapcsolatban, ezért felmentését kérte. A tárgyalást pénteken a többi perbeszéddel folytatják.