Kiemelték a Dunába zuhant helikoptert

Vágólapra másolva!
Sikerült kiemelni a Dunába zuhant helikopter törzsét is, miután a levált farokrészt már vasárnap kihalászták. Egyelőre úgy tűnik, a gép azért zuhant le, mert túl alacsonyan repült, és elszakított egy felsővezetéket.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délután kiemelték a Mosoni-Dunából a szombaton balesetet szenvedett helikopter törzsét. A gép maradványait az üzemeltető cég telephelyére szállították- közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet.

A levált farokrészt már vasárnap kiemelték a vízből, ám a viharos időjárás jelentősen hátráltatta a munkát. Ráadásul több mint fél kilométer hosszan a vízen kellett vontatni a törzset, amíg a magyarkimlei hídnál kiemelésre alkalmas helyet találtak.

A kiemelt kabinrészen jelentős sérülések láthatóak a szakemberek szerint. A független szakmai vizsgálat során átvizsgálják a motor, illetve a kormányművek állapotát is. A szombaton Mosonmagyaróvárhoz közel a Dunába zuhant helikopter négy utasa ki tudott úszni a partra. A szerencsétlenséget nagy valószínűséggel az okozta, hogy a gép alacsonyan repült, és elszakított egy felsővezetéket.