Csütörtökön hozzák haza a meghalt tűzszerészt

Vágólapra másolva!
Csütörtökön hozzák haza, és katonai tiszteletadással fogadják Nemes Krisztián, az Afganisztánban meghalt magyar tűzszerész holttestét. A posztumusz előléptetett őrnagy szombaton vesztette életét, miközben egy robbanószerkezetet derített fel. Közben elindult Afganisztánba a tűzszerész halálának körülményeit feltáró vizsgálóbizottság.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hozzák haza az Afganisztánban szombaton meghalt magyar tűzszerész holttestét. A koporsót katonai tiszteletadással fogadják majd a honvédség pápai repülőterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden. A közlemény szerint Nemes Krisztián posztumusz őrnagy koporsóját az elhunyt családjával együtt fogadja Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, vezérkari főnök.

Közben elindult Afganisztánba a Magyar Honvédség különleges vizsgálóbizottsága, amelyet a tűzszerész halála után hoztak létre - közölte Szekeres Imre honvédelmi miniszter kedden. A vizsgálat vezetésével ugyanazt a katonát bízták meg, akinek az egy hónappal korábbi halálesetről is jelentést kell készítenie. A testület nemzetközi légihíd segítségével várhatóan két-három napon belül megérkezik a magyar tartományi újjáépítési csoport táborába.

Nemes Krisztián tűzszerész szombaton robbanásban vesztette életét Afganisztánban, miközben két házi készítésű robbanószerkezetet próbált felderíteni a Kunduzba vezető úton. A 32 éves tűzszerész váltotta Afganisztánban a 30 éves Kovács Gyulát, aki egy hónappal ezelőtt halt meg, szintén egy bomba hatástalanítása közben.