Rendkívüliként kezeli a rendőrség Kolonics halálát

Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a rendőrség Kolonics György olimpiai bajnok keddi halála ügyében. A rendőrség ezt csak abban az esetben rendeli el, ha olyan rendkívüli haláleset történt, amelynek nem világosak az okai.
Vágólapra másolva!

Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok keddi halála ügyében közigazgatási hatósági eljárás indított a rendőrség - írta szerdai közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az eljárás célja azoknak az okoknak a feltárása, amelyek a sportoló halálát okozták.

A rendőrségen a konkrét ügyről nem kívántak nyilatkozni, az [origo] megkeresésére mindössze annyit mondtak, a haláleseteknél automatikusan nem rendelnek el vizsgálatot, ezt kizárólag akkor teszi meg a rendőrség, ha rendkívüli haláleset történt.

Az egészségügyről szóló törvény szerint rendkívüli az a haláleset, amelynek természetes módon történő bekövetkezését kétségessé teszik a körülmények. A törvény ezek között említi a bűncselekményt, az öngyilkosságot, a foglalkozás körében bekövetkezett balesetet, az egészségügyi dolgozó szabályszegését, illetve azokat az eseteket, ahol ismeretlenek a halálhoz vezető okok. A jogszabály szerint ebben az esetben el kell rendelni a halott boncolását.

A 36 éves Kolonics kedden egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton társa, Kozmann György és edzője, Ludasi Róbert megpróbált segíteni rajta, de ez nem sikerült a kiérkező mentőknek sem. Az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához.