Hazahozták az Afganisztánban meghalt tűzszerészt

Vágólapra másolva!
Katonai tiszteletadással fogadták az Afganisztánban hősi halált halt tűzszerész holttestét, amelyet csütörtökön hoztak Magyarországra. A 32 éves tűzszerészt posztumusz őrnaggyá léptették elő.
Vágólapra másolva!

Hazahozták csütörtökön az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián holttestét. A posztumusz tűzszerész őrnagy földi maradványait szállító AN-26 katonai szállító repülőgép 16 órakor landolt a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén. A bázison Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Havril András, a Honvéd Vezérkar főnöke és Tömböl László altábornagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint a meghalt tűzszerész rokonai fogadták a koporsót. A repülőgépről tűzszerész bajtársak hozták le a nemzetiszínű lobogóval letakart koporsót, katonai tiszteletadás mellett.

A 32 éves Nemes Krisztián július 12-én Afganisztánban egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben vesztette életét. A tűzszerész századost a honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz őrnaggyá léptette elő. Nemes Krisztián az Afganisztánban szolgáló magyar tűzszerész misszió második halálos áldozata. Egy hónappal korábban a szintén tűzszerész Kovács Gyula vesztette életét egy útmenti robbanószerkezet hatástalanítása közben.