Vágólapra másolva!
Veres János pénzügyminiszter fogja helyettesíteni Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt július végén kezdődő szabadsága alatt egy hétig. Alapesetben Kiss Péter kancelláriaminiszter szokta átvenni a kormányfői feladatokat, de most ő is akkor megy nyaralni.
Vágólapra másolva!

Egy hétig Veres János pénzügyminiszter áll a kormány élére - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendeletből. A jogszabály szerint július 28-tól augusztus 3-ig Veres helyettesíti Gyurcsány Ferencet.

A Kormányszóvivői Iroda az [origo] kérdésére közölte, hogy a helyettesítésre azért van szükség, mert a miniszterelnök szabadságon lesz. Normális esetben a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter - jelenleg Kiss Péter - helyettesíti a kormányfőt, a kérdéses időszakban azonban ő is nyaralni fog. Ezért kellett külön rendeletet kiadni arról, hogy Veres helyettesíti Gyurcsányt.

A miniszterelnök blogjában jelezte, hogy szabadsága alatt, a korábbi évekhez hasonlóan idén is hajókiránduláson fog részt venni családjával. "Kibérelünk egy csatornahajót, most Írországban, és egy hétig össze leszünk zárva a gyerekekkel, egy talán harminc-negyven négyzetméteres helyen" - írta Gyurcsány. A kormányszóvivő korábban közölte azt is, hogy a miniszterelnök kéthetes szabadságának egyik felét Balatonőszödön tölti majd.