Egy mentő is elakadt a vihar miatt Budapesten

Vágólapra másolva!
Komoly károkat okozott a csütörtök esti vihar a fővárosban. Az utakat elöntő víz miatt egy mentő is elakadt, a szél fákad döntött a villamossínekre. A tűzoltók folyamatosan kapják a hívásokat, kidőlt fákat kell eltávolítaniuk, elöntött pincékből szivattyúzzák a vizet.
Vágólapra másolva!

Több autó, köztük egy mentő is elakadt a fővárosban a csütörtök esti viharos erejű széllel kísért felhőszakadásban - jelentették az MTI munkatársai. A XI. kerületi Nagyszőlős utcában térdig érő vízben elakadt egy mentő, a X. kerületi Maglódi úton sem a villamos sem a személyautók nem tudnak közlekedni. A meteorológiai szolgálat Budapest belterületén 128 kilométeres széllökéseket is mért, az éjszaka folyamán újabb viharzóna éri el a várost.

Kőbányán is több helyen problémát okoz az utakon felgyülemlett víz. A VIII. kerület több pontján koccanásos baleseteket okozott a hirtelen lezúduló eső, néhol jégeső. A 32-esek terén a vihar még egy építkezésen álló darut is megmozdított. Városszerte gallyakat tépett le a fákról a szél, néhol az utakra dőlt fák akadályozzák a közlekedést. A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a 41-es és a 37-es villamos pályájára fák dőltek, a 28-as és a 30-as járat útját elöntötte a víz, ezért átmentileg nem közlekednek.

A tűzoltók folyamatosan kapják a hívásokat, nem sokkal este tíz óra után már 12 egységük dolgozik a kerületekben, fákat távolítanak el az utakról és szivattyúzzák a vizet az épületek pincéjéből - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A XI. kerületi Daróczi utcában egy lakást is elöntött a víz.