Vaklárma volt a bombariadó Szeged központjában

Vágólapra másolva!
Bombariadó miatt lezárta a rendőrség Szeged belvárosának egy részét, és megkezdték a környék kitelepítését. Egy ismeretlen telefonáló közölte egy belvárosi bankkkal, hogy robbanószerkezet van az épületben, de a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet.
Vágólapra másolva!

Újra kinyithattak az üzletek, és a kitelepítettek is hazatérhettek Szegeden, péntek délután, ugyanis nem találtak bombát a belvárosában a tűzszerészek. A Széchenyi téren lévő bankfiókba valamivel tíz óra után érkezett a bejelentés, hogy bombát helyezek el ott, ami robbanni fog.

A bank munkatársai értesítették a rendőrséget - számolt be a történtekről a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szenti Szabolcs. A helyszínt a kiérkező rendőrök azonnal lezárták, a környező utcákkal együtt, és a gyalogosok és az autósok forgalmát és a tömegközlekedést is elterelték, és bezárattak húsz üzletet. Emellett az otthon tartózkodó tíz-tizenöt embert is megkérték, hogy hagyják el otthonukat. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a lezárásban csaknem ötven rendőr vett részt.

A bombakutatók kutyákkal kezdték meg a terület átvizsgálását, de nem találtak robbanószerkezetet, ezért valamivel három óra után feloldották a lezárást a hatóságok. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétségének gyanúja miatt indított vizsgálatot.