Még bogozzák a szombathelyi gyermekhalál körülményeit

Vágólapra másolva!
A kórházban tartják rendőrségi őrizetben annak az egyéves kisfiúnak a szüleit, akit kedden holtan találtak egy szombathelyi lakásban. Az apa kivetette magát a második emeleti ablakon, és életveszélyes sérüléseket szenvedett, az anyát súlyos, eszméletlen állapotban szállították kórházba. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy pontosan mi is történhetett a családban.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem tisztázódtak a körülményei a szerdai szombathelyi családi tragédiának, amelyben egy egyéves kisfiú meghalt, a szülei pedig kórházba kerültek. Szerda délután mentek ki a rendőrök egy szombathelyi lakóházhoz, miután bejelentést kaptak, hogy egy férfi kiugrott egy második emeleti ház ablakából az utcára, és súlyos sérüléseket szenvedett. A járőrök betörték a második emeleti lakás ajtaját, majd az egyik helyiségben megtalálták a férfi feleségét, aki eszméletlen állapotban volt. A lakásban megtalálták az egyéves kisfiukat is, akiről a helyszínen megállapították, hogy már pár órája elhunyt.

Az utcára kiugrott férfit és feleségét kórházba szállították. A 27 éves nőnél, miután eszméletlen állapotban, arcsérüléssel szállították kórházba a mentősök, felmerült, hogy az eszméletlenséget feltehetően gyógyszer hatása váltotta ki, így az ügybe szakértőt is bevontak, toxikológiai vizsgálatot is elrendeltek. A 31 éves férfi combnyaktörést és kézsérülést szenvedett, szerda este megműtötték. Csütörtökön a kórház közölte, hogy mindkét szülő egészségi állapota javult, az intenzív osztályról más kórházi osztályra helyezték át őket. A férfit a baleseti sebészeti osztály, a nőt pedig a pszichiátriai osztály vette át - mondta az MTI-nek Németh László főorvos, aki úgy tudja: a szülők rendőrségi kihallgatása már lezajlott. Ezt az információt megerősítette a férfi ügyvédje is, részleteket azonban nem árult el.

A rendőrség egyelőre szűkszavúan nyilatkozik. Zalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az [origo]-nak azt mondta: péntek délelőtt adnak az ügyben hivatalos tájékoztatást. A Vas Népe című megyei napilap csütörtöki számában saját információjára hivatkozva azt közölte, hogy a szülők közösen tervezték el az öngyilkosságot, és valószínűleg az egyéves kisfiúval is ők végeztek. A júliusban első életévét betöltött kisgyermek boncolásának eredménye egyelőre nem ismert, csupán annyit tudni, hogy a megtalálását megelőzően legalább 12 órája halott volt. Elhalálozását feltehetően fulladás okozhatta.

A szülők állapotáról nyilatkozó főorvos azt mondta, a férfi és a nő feltehetően öngyilkossági szándékkal gyógyszert vett be, mindketten a túladagolás tüneteit mutatták. A lakásban találtak egy búcsúlevelet is, erről sem tudni azonban részleteket. A rendőrség annyit közölt, hogy szakértőt vontak be az eljárásba, többek között annak tisztázására, hogy azt ki írhatta. A levél tartalmáról annyit tudni, hogy az írójának kilátástalan anyagi helyzetéről szól, és összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel.