Mégsem költözik ki Gyurcsány az Országházból

Vágólapra másolva!
A kormányzati negyed építése után arról is letett a kormány, hogy az agrártárca épületét alakítsa át Miniszterelnöki Hivatallá - írja a Népszava. Így Gyurcsány Ferenc mégsem költözik ki az Országházból.
Vágólapra másolva!

A korábbi tervekkel szemben mégsem költözik ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országgyűlés épületéből - írja Népszava. A lap információi szerint a kormány - miután elvetette az új kormányzati negyed megépítésének tervét - letett arról is, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) épületét Miniszterelnöki Hivatallá alakítsa át.

Veres János pénzügyminiszter pár napja a kormányzati negyed végelszámolásáról szóló jelentéssel kapcsolatban azt mondta, hogy az FVM épületének átalakítására nem kerül sor. A lap szerint ez azt jelenti, hogy "a kormányfő Parlamentből való kiköltözésének régóta dédelgetett terve is lekerült a napirendről".

Korábban azt tervezték, hogy az Országházzal szemben, a Kossuth téren álló agrártárca épületébe teljes felújítás után 2009-ben költözött volna át Gyurcsány Ferenc. Itt tartották volna a kormány üléseit és itt működött volna a Miniszterelnöki Hivatal is. A lap szerint az átalakítás előkészítő-tervezési munkáira eredetileg 200 millió forintot szántak, amiből eddig 15,6 millió forintot kifizettek, az erre vonatkozó szerződés lezárásával pedig várhatóan további 33 millió forint kifizetésére lesz szükség.