Pitonokat loptak a fővárosi állatkertből

Vágólapra másolva!
Két zöld fapitont loptak el ismeretlenek a fővárosi állatkertből. A tolvajok felfeszítették a ritka, értékes kígyók terráriumát. A zöld fapiton a veszélyeztetett fajok közé tartozik.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek elloptak két zöld fapitont a Fővárosi Állat- és Növénykertből. Az ismeretlen elkövető péntekre virradóra lopta el a két, körülbelül 1-1,5 méteres zöld fapitont. A kígyók a veszélyeztetett fajok közé tartoznak, és azonosító chippel vannak ellátva. Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője szerint a két kígyót a terráriumból a zárszerkezet megrongálása után emelték ki. Az elkövető valószínűleg ismerheti a kígyófajtákat, hiszen ezek ritka állatok. Nem mérgeskígyók, harapásuk nem veszélyes.

Hanga szerint az sem kizárt, hogy hüllőrajongók, gyűjtők megrendelésére lopták el az állatokat. Elvileg megeshet, hogy külföldre akarják szállítani a két fapitont.

Utoljára 2004-ben loptak el kígyót az állatkertből. Akkora visszhangja volt az esetnek, hogy az elkövető saját maga csempészte akkor vissza az állatot egy kispárnában. A rendőrség lopás megalapozott gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A rendőrség a lakosság segítségét kéri.