Kitálalt a Hír TV-s drogügy egyik szereplője

Vágólapra másolva!
Megszólalt a Hír TV által kirobbantott kábítószerügy állítólagos drogdílere, és Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét, valamint a tévé újságíróit is megvádolta. Baráth Miklós szerint Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont állítása szerint a televízió munkatársai találták ki. A Hír TV hírigazgatója szerint nem ők találták ki a "drogsztorit". Az ügyben szintén érintett Helmeczy László ügyvéd pedig közölte: beperli a Hír TV-t.
Vágólapra másolva!

Megszólalt a Hír TV által péntek este kirobbantott drogügy kulcsfigurája, a sajtóbeszámolókban drogdílerként emlegetett Baráth Miklós. Az MTI-nek nyilatkozó férfi szerint Tóth Viktorral, a pénzügyminiszter volt kampányfőnökével még tavasszal "általánosságban beszélt" a Hír TV két újságírójának ellehetetlenítéséről. "Arról volt szó, hogy mennyire a tyúkszemükre lépett Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs, a Hír TV két riportere, és esetleg lehetne tenni valamit ellenük, mert a köreikben már nagyon sok embert elintéztek a média segítségével" - mondta Baráth Miklós. Hozzátette: később Tóth Viktor megbízásából felhívta őt Helmeczy László ügyvéd ebben az ügyben, és másfél millió forintot ajánlott neki.

A férfi azt mondta: ezután felkereste a Hír TV munkatársait, és elmondta nekik, hogy milyen beszélgetés zajlott le közte és Tóth Viktor között. Azt mondta, azért fordult az újságírókhoz, mert "akkor volt bennem egy ilyen ideológia, hogy a Hír TV-sek milyen jó gyerekek". Hozzájárult ahhoz, hogy a tévések "betechnikázzák". (Ezen vélhetően azt értette, hogy felvétel készítésére alkalmas eszközzel látták el.)

"Tóth Viktor nem akart részt venni"

"Leadtam a felvételt, azt hittem ezzel be is fejeztük. Ők viszont azt mondták, vegyem fel Viktorral megint a kapcsolatot, és kérdezzem meg, esetleg nem lenne valaki a baráti körében, akit mégis érdekelne a dolog, próbáljak meg feljebb menni" - mondta Baráth Miklós. Elmondása szerint Tóth Viktor megbízásából Helmeczy László ügyvéd felhívta. Az ügyvéd arra kérte, hogy találkozzanak, és mondja el, hogyan lehetne a Hír TV-vel "kiszúrni".

Ekkor hangzott el - Baráth szerint - az a Hír TV-ben lejátszott beszélgetés Helmeczy László és közte, amely szerint az újságírókat lebuktatják a rendőrök előtt. Helmeczy nem azt mondta, hogy "ezzel az üggyel menj a rendőrségre, mert ez oda tartozik, hanem igenis vette a lapot, mondta, hogy akkor üssük, vágjuk ezt a kábítószeres sztorit" - állította a férfi. Baráth Miklós hozzátette: másfél millió forintért vállalta el az ügyletben való részvételt. "Helmeczy arról tájékoztatott, hogy a pénzt csak akkor kapom meg, ha Tóth Viktor rábólint" - mondta.

Baráth Miklós azt mondta, hogy a drogsztorit a Hír TV munkatársai találták ki. Szerinte van egy olyan hangfelvétel is a televízió birtokában, amelyen Tóth Viktor azt mondja neki, hogy nem akar részt venni az ügyben. Baráth szerint Tóth Viktor "túl keménynek" tartotta a tévéseket kábítószeres ügybe keverő megoldást, és nem akart részt venni benne. Ez is megvan hangfelvételen, de ezt a Hír TV nem adta le - mondta Baráth.

Szikszai Péter, a Hír TV hírigazgatója kedden az MTI-nek azt mondta: a "drogsztorit" nem ők találták ki, azt Baráth Miklós mondta el a Hír TV-nek, ezt állítása szerint több hangfelvétel is bizonyítja. A hírigazgató azt hangsúlyozta, hogy Baráth valójában megerősítette: megpróbálták tönkretenni két munkatársukat, és ezért másfél millió forintot ajánlottak neki.

Baráth azt is mondta az MTI-nek, azért fordult a nyilvánossághoz, mert napok óta mindenütt bűnözőként emlegetik, holott soha nem volt drogdíler. Hozzátette: egyszer folyt ellene büntetőeljárás önbíráskodás miatt.

Helmeczy feljelenti a Hír TV-t

A Hír TV péntek esti Célpont című műsorában titokban rögzített felvételrészletekre hivatkozva állította azt, hogy Tóth ügyvédje, Helmeczy László pénzt fizetett volna egy drogdílernek, hogy az kábítószert csempésszen két Hír TV-s munkatárs kocsijába. A tévé azt sugallta, hogy Tóth Viktor állhat a háttérben.

Helmeczy már a péntek esti műsor után elismerte az MTI-nek, hogy valóban ő hallható a Hír TV-s beszélgetéseken, de azokat szerinte tudatosan félremagyarázta a tévé, azok a beszélgetések teljesen más összefüggésben hangzottak el, mint azt tálalták. Hétfőn az ügyvéd tett közzé egy hosszabb beszélgetést, ez azt igazolta, hogy Baráth kereste meg őt a tévések lejáratásának ötletével, ami - a felvétel szerint - megért volna neki 1,5 millió forintot.

Az ügyvéd kedd este azt nyilatkozta a távirati irodának, hogy beperli a Hír TV-t, mert valótlant állított a megbízóiról és róla. Az ügyvéd cáfolta, hogy bárkinek is ajánlott volna másfél millió forintot a televízió két munkatársának ellehetetlenítésére. Állítása szerint a Hír TV Célpont című műsorában "összevágták", "manipulálták" az ő mondatait, és ami így elhangzott, az "szemenszedett hazugság".