Vágólapra másolva!
Újabb ellentmondásokkal bővült a Hír TV munkatársainak állítólagos lejáratási ügye. Az ügy egyik szereplője, Baráth Miklós az [origo]-nak korábban azt mondta, a Magyar Nemzet székházában agyalták ki az egész történetet, ezt azonban az egyik állítólagos résztvevő és a lap főszerkesztő-helyettese is tagadja. Baráth azt is mondta, hogy Kisberk Szabolcs riporter elnézést kért tőle az állítólagos manipulációik miatt, a tévés azonban ezt is tagadja.
Vágólapra másolva!

A Hír TV által egy hete kirobbantott drogügyben eleinte dílerként emlegetett férfi, Baráth Miklós az [origo]-nak csütörtökön részletesen beszámolt arról, hogy szerinte mi történt, és ez több ponton is ellentmondott a csatorna verziójának. Baráth egyrészt azt állította, hogy az egész drogügyet 7-8 ember találta ki a Magyar Nemzet székházában, egy elegáns, bőrfoteles irodában. Állítása szerint rajta kívül Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos Hír TV-s riporterek, a csatorna "hivatalos ügyvédje" és számára ismeretlen emberek vettek részt a sztori kitalálásában.

Azt is állította, hogy a csatorna manipulálva mutat be felvételeket, valamint tévesen titulálta őt drogdílernek, és ezért szerinte az egyik riporter, Kisberk Szabolcs bocsánatot is kért tőle pár napja.

Kisberk tagadta, hogy bocsánatot kért volna Baráthtól. Pontosan ugyanazt mondta, mint főnöke, Szikszai Péter hírigazgató korábban az [origo]-nak: Baráth hazudik, amit felvételekkel tudunk bizonyítani. Azt nem tagadta a riporter, hogy az ügy kirobbanása előtt számos alkalommal találkozgatott Baráthtal, de, hogy körülbelül hányszor, arra így felelt: "Nem emlékszem, és nem akarok hülyeséget mondani."

Baráth korábban azt mondta, egyértelmű bizalom alakult ki benne, "különösen Szabolcs irányába". Ezért is lepődött meg, amikor kiderült számára, hogy a szerinte 10-20 órányi személyes beszélgetéseiket a tévések egytől egyig titokban felvették. Ráadásul Baráth szerint ezeket a különféle beszélgetéseket most összevagdossák a tévések, és olyan mondatokat állítanak össze ezekből, amiket ő nem is mondott, majd mindezt felhasználják ellene.

Megkérdeztük Kisberktől, hogy ha ennyire közvetlen és bizalmas volt a kapcsolat, akkor miért kellett titokban felvenni a beszélgetéseket, amire ő azt válaszolta: "Mi végig együttműködtünk a hatóságokkal." A kérdésre, hogy ezért kellett-e felvenni a beszélgetéseket, nemmel válaszolt. A felvétel készítésének okára vonatkozó további kérdéseinket azzal hárította el: "Erről nem nyilatkozom."

A Hír TV Célpont című múlt pénteki műsorában titokban rögzített felvételrészletekre hivatkozva állította azt, hogy Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökének, Tóth Viktornak az ügyvédje, Helmeczy László pénzt fizetett volna egy drogdílernek, hogy az kábítószert csempésszen Kisberk és Krakkó kocsijába. A tévé azt sugallta, hogy Tóth állhat a háttérben. A riportban szereplő drogdíler Baráth volt, aki ugyanakkor később tagadta, hogy kábítószer-kereskedő lenne. Kijelentette azt is, hogy valójában a Hír TV találta ki az egész drogos történetet - amit a csatorna viszont tagad.

"Ha volt, lehet, hogy itt volt"

A Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, D. Horváth Gábor azt mondta, nem tud arról, hogy lett volna bármiféle találkozó a székházukban, és azt is állítja, hogy a Hír TV múlt péntek esti adása előtt ő egyáltalán nem hallott a drogsztoriról. Azt is kijelentette, hogy "ha esetleg volt ilyen találkozó, akkor nem elképzelhetetlen, hogy Liszkay Gábor ezt a helyszínt választotta, amennyiben ő egyáltalán ilyenen részt vett, hiszen ő nem csak a Magyar Nemzet főszerkesztője, hanem egyben a Hír TV elnöke is." Liszkay Gábort nem tudtuk elérni, ugyanis szabadságon van.

Még nem érkeztek meg az iratok

Az ügyben nyomoz az ügyészség is, az iratok azonban még nem érkeztek meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől a Fővárosi Főügyészségre - közölte az MTI-vel a budapesti főügyészség. Még hétfőn Simon Ernő, Hajdú-Bihar megye főügyésze közölte, hogy hamis vád gyanúja miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség az illetékes a drogügyben.

Azt is elmondta, hogy még május 22-én a BRFK-n indult eljárás kábítószerrel visszaélés előkészületei miatt, majd július 11-én a II.-III. kerületi ügyészség áttette az ügyet Debrecenbe. Az itteni ügyészségi vizsgálata derítette ki, hogy ez nem történt meg, hanem hamis vádról van szó, mivel "a hírtévések ellen koholt bizonyítékokat hoztak a hatóság tudomására". Mivel ez Budapesten volt, ezért küldik oda a dokumentumokat.