Molotov-koktélt dobtak két házra Piricsén

Vágólapra másolva!
Hajnalban Molotov-koktélt dobtak két házra Piricse településen. A támadók egy középkorú nőt lábon is lőttek. A rendőrség emberölés kísérlete miatt nyomoz. Az ügyet a Nemzeti  Nyomozó Iroda vette át.
Vágólapra másolva!

Péntekre virradó éjszaka ismeretlenek több Molotov-koktélt dobtak két, egymás mellett álló lakóépületre Piricsén. A Nyírbátorhoz közeli település Ady Endre utcájában található házakra rá is lőttek. Odabent többen, köztük gyerekek is tartózkodtak. Egy, az ajtón éppen kilépő középkorú nő súlyosan megsérült a lábán az egyik lövéstől - áll a rendőrség honlapján.

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást, a helyszínt biztosítják. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője később az [origo]-nak azt mondta: az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) döntése alapján az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) vette át. Az NNYI szóvivője, Csécsi Soma közölte: egyelőre nem tud részletekről beszámolni az ügyben.

A helyieket megdöbbentették a történtek. Kerekes Imre, Piricse jegyzője az [origo]-nak azt mondta: miután a rendőrök lezárták a területet, megindultak a találgatások a helyiek között. "Ismerjük azokat, akiket megtámadtak. Nem tudunk arról, hogy bármi konfliktusba kerültek volna korábban. Erre nem számított senki" - közölte. Hozzátette: a helyiek nem szívesen nyilatkoznak a sajtónak, mert korábban Piricsén elgázoltak egy gyereket, ami szintén meg jelent a sajtóban, azóta a helyiek inkább elzárkóznak. "Rossz hírnevét keltik ezek a településnek. Terménylopások, ilyesmik előfordultak korábban, de durva támadások nem" - tette hozzá a jegyző.