Ötmillióra bírságolták a pápai kórházat egy beteg halála miatt

Vágólapra másolva!
Megbírságolta a pápai kórházat az Egészségbiztosítási Felügyelet, amiért egy daganatos betegségben szenvedő lányt nem irányítottak tovább olyan intézménybe, ahol magasabb színvonalon tudták volna ellátni, és a beteg meghalt - írta a Blikk. A kórház nem ismeri el az ötmillió forintos büntetés jogosságát.
Vágólapra másolva!

Az Egészségbiztosítási Felügyelet ötmillió forintos bírságot rótt ki a pápai kórházra egy fiatal lány halála miatt - számolt be róla a Blikk pénteki számában.

A Gróf Esterházy kórházban február 23-án állapították meg, hogy a huszonöt éves lánynak mellüregi daganata van. A lány szülei ekkor hiába kérték, hogy utalják be Budapestre, az onkológiai intézetbe. "Hiába lett rosszul az orvosi vizsgálatokon, csináltak egy CT-t, azzal el volt intézve. Még csak be sem fektették a kórházba" - mondta a lány édesapja a Blikknek.

A diagnózis után kevesebb mint egy hónappal a beteg meghalt. A daganat gyorsabban növekedett, mint ahogy azt az orvosok gondolták.

Ábrahám László, a család ügyvédje a napilapnak arról beszélt, ha nem tudnak megegyezni a kórházzal, akkor pert indítanak. Az ügyvéd szerint a szakértői vélemény és a boncolás eredménye is azt mutatja, hogy megmenthették volna a lány életét, ha időben, célirányosan kezelik.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet elnökhelyettese, Holchacker Péter elmondta: bár a pápai kórházban mindent megtettek, mégsem kezelték rendesen a beteget, mert nem küldték át olyan intézménybe, ahol magasabb szakmai színvonalon tudták volna ellátni. "Ha ez megtörtént volna, akkor a beteg akár meg is menekülhet" - tette hozzá az elnökhelyettes. A kórház vezetése nem ismeri el a felügyeleti bírság jogosságát, és perre mennek miatta.