Hatástalanították a Margit hídnál talált bombát

Vágólapra másolva!
Hatástalanították azt az orosz rombolóbombát, amelyet szombaton találtak a Margit híd budai hídfőjénél folyó munkák közben. A tűzszerészeknek sikerült a helyszínen hatástalanítani a gyújtószerkezetet, a bombatestet pedig elszállítják. A rendőrség már feloldotta a környéken elrendelt útzárat, ami miatt délután nagy dugó alakult ki.
Vágólapra másolva!

Hatástalanították annak az orosz rombolóbombának a gyújtószerkezetét, amelyet a Margit híd közelében találtak - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese, Gyüre Orsolya szombat este. A bombatestet elszállítják, a rendőrség pedig feloldotta a környékre elrendelt útzárat.

Délután találták az orosz bombát a Margit híd közelében, az [origo]-nak Gyüre Orsolya elmondta: a hídfőtől nagyjából 20-30 méterre, csatornázási munkák közben a folyómederben bukkantak rá a bombára, szinte pontosan ott, ahol két napja egy gránátot találtak. Egy orosz gyártmányú, FAD 100-as típusú repülőbombáról van szó, amely nagyjából 100 kilogrammos és 70-80 centiméter hosszú - tette hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a bomba miatt lezárta a Bem rakpartot a Bem tértől a Margit hídig, az alsó rakpart egy részét, a hidat teljes egészében, valamint az Árpád fejedelem útját a hídtól az Üstökös utcáig. Az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa szerint a lezárás és forgalomelterelés miatt nagy torlódás alakult ki a környéken.

Az intézkedések tizenöt-húsz embert érintettek a rendőrség szerint, mert az érintett szakaszon főleg irodák vannak, amelyekben szombaton nem dolgoztak. A rendőrség a lakókat arra kérte, hogy - az esetleges repeszveszély miatt - lakásukban a Duna felé eső helyiségekből a hátsókba menjenek, vagyis a kiürítés ebben az esetben azt jelentette, hogy nem kell elhagyniuk az otthonukat.

A dunai hajóforgalom szünetelt, a HÉV pedig nem állt meg a Margit hídnál. A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a 4-es és 6-os villamosok a Moszkva tér és a Jászai Mari tér között nem közlekedtek, a rakpartot és a hidat érintő buszjáratok pedig rövidített, illetve terelő útvonalon jártak.