Műanyagüzem gyulladt ki Solymáron

Vágólapra másolva!
Egy órás munkával oltottak el a tűzoltók egy solymári műanyagüzemben kigyulladt tüzet. A levegőbe veszélyes gázok kerültek, de a katasztrófavédelem szerint csak kis mennyiségben, és a lakosság nincs veszélyben.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy műanyagüzem Solymár külterületén szombat reggel. A lángok a Pest megyei településen élőket nem veszélyeztették, személyi sérülés sem történt. A levegőbe kis mennyiségű szénmonoxid és ammónia került, ám az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a lakosság számára nem jelent veszélyt. A tűz a PEMÜ Műanyagipari Zrt. Tersztyánszk Ödön utcai, kétemeletes épületének első emeletén lévő vulkanizáló üzemében tört ki, egy öntőgép gyulladt ki. Ötven, a környékről és a fővárosból érkező tűzoltó küzdött a lángokkal, ám mivel a vegyi anyagot vízzel nem olthatták, port használtak.

A helyszínen vegyi felderítő szakemberekv izsgálják a levegőbe kerülő szennyeződés összetételét. Mint Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem sajtóügyeletese szerint egyórai munkával sikerült megfékezni a tüzet. A csarnokban is voltak veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó hordók, de ezeket a tűz nem érintette, és a tűzoltók elszállították őket. A tűz kialakulásakor nem folyt munka az üzemben, az tűzre az épületből kiáramló füst hívta fel a figyelmet.