Elfogták a "fekete sereg" egyik tagját a rendőrök

Vágólapra másolva!
Az alvilágban "fekete seregként" ismert bűnbanda újabb tagját fogta el a rendőrség. A banda volt a felelős többek között a fővárosi Colosseum diszkóban történt lövöldözésért, Ragyás Tóni meggyilkolásért, valamint azért, hogy többször rálőttek egy mátészalkai vállalkozóra.
Vágólapra másolva!

Még múlt héten fogott el a rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2004-ben 12 társával együtt többször rálőtt egy 40 éves mátészalkai vállalkozóra - közölte pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az elfogott férfi az alvilágban "fekete seregként" ismert bűnbanda tagja volt.

A rendőrség 2006. június 28-án jelentette be, hogy felszámolta a "fekete seregként" ismert bűnözői kört, amely többek között az alvilágban Ragyás Tóniként ismert férfi meggyilkolásért is felelős volt. A rendőrség szerint a csoport vezetője, M. Róbert utasítására lövöldöztek a fővárosi Colosseum diszkóban, valamint M. Róbert adott utasítást a mátészalkai vállalkozó megölésére is.

M. Róbert és 26 társának büntetőpere 2007. március 6-án kezdődött a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint a mátészalkai vállalkozó M. Róbert egyik riválisa volt a csengersimai határátkelőnél folytatott illegális cigarettakereskedelemben. M. Róbert javaslatot tett a piac felosztására, a vállalkozó elfogadta az ajánlatot, de nem tartotta be. 2004. november 10-én M. utasítására a szervezet tizenhárom tagja indult Mátészalkára megölni V. Jánost. A támadók többször rálőttek a férfira, aki mellkasi sérüléseket szenvedett.