Rálőttek egy szír férfira a belvárosban

Vágólapra másolva!
Kiraboltak egy szír férfit a belvárosban kedden délelőtt. Az ismeretlen rabló többször rálőtt a férfira egy pénzváltóban, ahol rajtuk kívül senki nem tartózkodott. Ezután elfutott a táskájával, amelyben pénz volt - közölte a rendőrség. A környékbeliek látásból ismerték a sebesült férfit: a pénzváltó tulajdonosa volt, nyitáshoz készülődött.
Vágólapra másolva!

Kiraboltak egy szír állampolgárt kedden kilenc óra körül a főváros V. kerületében. A 38 éves férfi egy pénzzel teli táskával a kezében lépett be egy Haris közi pénzváltóba. Az őt követő rabló utánament, és a helyiségben - ahol rajtuk kívül senki nem tartózkodott - többször rálőtt - mondta az [origo]-nak Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese.

Miután rálőtt, a rabló elvette a szír férfi táskáját, majd gyalog elmenekült a helyszínről. A rendőrség egyelőre annyit tud az elkövetőről, hogy körülbelül 180 centiméter magas, kék overallt és baseball-sapkát viselt. Késő délutánig nem jutottak közelebb a tettes elfogásához, mondta a sajtóügyeletes.

A szír férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe (OBSI) a mentők - közölte az Országos Mentőszolgálat. Az OBSI sürgősségi osztályán későbbre ígértek tájékoztatást, mert még műtik a sebesültet. Egyelőre a rendőrök sem tudják, mikor lesz kihallgatható állapotban a szír férfi.

A környékbeliek azt mondták az [origo]-nak, a lövöldözés idején még üres lehetett az utca: fél 9-9 körül még nem nyitottak ki az üzletek. Az egyik boltban dolgozó nő azt mondta, látásból ismerték az arab külsejű férfit, akire rálőttek: ő volt a pénzváltó tulajdonosa. Egy másik eladó pedig arról számolt be: reggel látta, ahogy egy arab külsejű férfit bilincsbe verve vittek el a rendőrök. Reggel történt, a férfi verte a mentőautó ajtaját, aztán megbilincselték, és elvitték - mondta. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást arról, a lövöldözés helyszínén előállítottak-e valakit.

Délután négy óráig az egész Haris köz le volt zárva, utána pedig már csak a pénzváltó előtti terület - tapasztalta az [origo] a helyszínen. A rendőrök még ekkor is vizsgálódtak a pénzváltóhelyiségben. A helyszíni szemle során a rendőrök megpróbálják kideríteni, hogy volt-e a környéken olyan kamera, amely rögzíthette a támadást. Szemtanúkat is keresnek, mert bár a pénzváltóban csak a szír férfi és a rabló tartózkodott, a környéken több üzlethelyiség is van, és járókelők is láthatták a történteket - magyarázta Sagyibó Melinda.