Életfogytiglanra ítélték a békési csákányos gyilkost

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a 26 éves férfit, aki megölte, majd feldarabolta élettársát. A férfit korábban elítélték már emberölési kísérletért.
Vágólapra másolva!

Egy csákánnyal agyonverte, majd földarabolta élettársát az a pusztaottlakai férfi, akit csütörtökön jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt mondta bűnősnek a férfit, s úgy döntött, a vádlott fegyházbüntetéséből leghamarabb harminc év letöltése után szabadulhat.

A 26 esztendős férfi 2005 augusztusában szabadult a szabadságvesztésből, melyre korábban emberölés kísérletéért és súlyos testi sértés kísérletéért ítélték. A vádlott 2006 nyara óta volt élettársa későbbi áldozatának. Egy pusztaottlakai házban éltek. Bár 2007 márciusában közös gyermekük született, kapcsolatuk az idő teltével megromlott, gyakran veszekedtek.

2007. június 18-án délután a vádlott élettársával elindult fát lopni. Útközben vitatkozni kezdtek, mert a nő közölte, el akarja hagyni, és magával viszi közös gyermeküket is. Este egy Pusztaottlaka külterületén lévő dűlőre mentek, ahol a vádlott egy fát akart kivágni. Itt újra összeszólalkoztak, dulakodni kezdtek, s a férfi pofon vágta a nőtt, aki földre került. A földön fekvő nőt a vádlott egy csákánnyal fejbe ütötte, majd zsebkésével többször is megszúrta. Mivel a nő még ezek után is mozgott, a vádlott a csákánnyal többször fejbe vágta.

Amikor az asszony már nem mutatott életjeleket, a férfi a testet a bokrok közé húzta, majd hazaindult, útközben azonban úgy határozott, a gyilkosság nyomait a holttest feldarabolásával tünteti el. Visszatért a holttesthez, melyet levetkőztetett, majd feldarabolt. A holttest fejét és törzsének egy részét a közeli bokros részen rejtette el, a végtagokat és a test többi részét pedig a tetthelytől három kilométernyire dugta el a feldarabolásához használt csákánnyal és késsel együtt.

A férfi beismerte tettét.