Striciket fogtak el Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Tíz férfit és két nőt fogtak el Kecskeméten, akik a gyanú szerint prostituáltakat futtattak. Egy prostituált feljelentése szerint erőszakkal kényszerítették arra, hogy a városi főút mentén dolgozzon. A rendőrség két éve nyomoz az ügyben.
Vágólapra másolva!

Tizenkét embert vettek őrizetbe Kecskeméten, akiket azzal gyanúsítanak, hogy prostituáltakat futtattak. A házkutatások során értékes autókat, kábítószert és kényszerítő eszközöket is lefoglaltak a rendőrök, akik a Bács-Kiskun megyei ügyészséggel együtt két évig nyomoztak az ügyben.

A nyomozás egy prostituált feljelentése alapján indult 2006-ban, aki azt mondta, erőszakkal vették rá a prostitúcióra. A bizonyítékok gyűjtése sokáig tartott: a nyomozóknak bizonyítaniuk kellett, hogy a Kecskemétről kivezető főút mellett álló prostituáltakat a most elfogott gyanúsítottak futtatták - mondta Kriston Róbert, a Kecskeméti Rendőrkapitányság felderítő osztályának vezetője. A rendőrök szerint az őrizetbe vett gyanúsítottak egy kiskorú lányt is kéjelgésre kényszerítettek.

A letartóztatottak között két nő és egy fiatalkorú férfi is van, a rendőrség gyanúja szerint a társaság bűnszervezetként működött, ahol alá- és fölérendeltségi viszonyok voltak. A nyomozó szerint az ügyben további letartóztatások is várhatók.