Hulladékáron kótyavetyéltek el kétezer vasúti kocsit

Vágólapra másolva!
Milliárdos kárt okozott a MÁV-nak három férfi, akik hulladékáron adtak el kétezer, többségében működőképes vasúti kocsit. A gyanúsítottak között van a MÁV Cargo Zrt. vezetője is. Az ügy miatt összehívták a cég rendkívüli közgyűlését.
Vágólapra másolva!

Kétezer, még futóképes, vagy kis javítással azzá tehető vasúti teherkocsit adott el hulladékáron három férfi, amivel több mint 1 milliárd forint kárt okoztak a MÁV Cargo vasúttársaságnak - közölte kedden a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított eljárást. Egy 44 és 57 éves budapesti, valamit 63 éves szolnoki férfit kedden előállítottak és gyanúsítottként hallgatnak ki - olvasható a rendőrségi honlapon.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy az egyik érintett jelenleg a MÁV Cargo Zrt. vezetője. A MÁV vezérigazgatója keddre összehívta a MÁV Cargo rendkívüli közgyűlését - tette hozzá.

A hatóságoknak még 2007. május 14-én jelezte egy országgyűlési képviselő, hogy tudomása szerint törvénysértő módon adtak el 2000, a MÁV Cargo Zrt. tulajdonában lévő vasúti kocsit. A képviselő egyben kérte, hogy vizsgálják ki, mekkora kárkeletkezett az állami vagyonban a kocsieladások miatt.

Ezután indult az eljárás, amelynek keretében több tanút, szakértőt is meghallgattak. A nyomozás során beszerzett adatok és szakértői vélemények alapján egyértelművé vált, hogy a 2000 darab teherkocsi hulladék áron történő értékesítése nem volt indokolt.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja le, a nyomozók a még kedden előterjesztést tesznek az ügyészségen a gyanúsítottak előzetes letartóztatására.