Kézigránátokat találtak a Margit hídnál

Vágólapra másolva!
Kedd este lezárják a Margit híd budai hídfőjének környékét, mert ekkor hatástalanítják a szennyvízelvezető főgyűjtőcsatorna építése során előkerült kézigránátokat és lövedékeket. Az elmúlt hónapban két bombát is találtak ugyanezen az építkezésen.
Vágólapra másolva!

Kézigránátokat és lövedékeket találtak építkezés közben a Margit híd budai hídfőjénél. A területet este 10 órakor zárják le, ekkor vizsgálják meg, majd feltehetően a helyszínen hatástalanítják és elszállítják a szerkezeteket - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

Harnócz Gyula ügyeletes szerint több kézigránátot, 122 milliméter átmérőjű lövedékeket és üres páncéltörő eszközöket találtak. A területet a rendőrség biztosította, majd az éjszaka folyamán a tűzszerészek az eszközök egy részét a helyszínen megsemmisítették, a többit pedig elszállították.

Az elmúlt egy hónapban két alkalommal találtak bombát a Margit híd budai hídfőjének közelében, ahol a budai szennyvízelvezető főgyűjtőcsatorna építési munkálatai zajlanak. Augusztus 9-én egy FAB 100-as típusú, 100-110 kilogrammos orosz rombolóbombát, 26-án pedig egy 50 kilogrammos magyar légibombát találtak.