Egy este háromszor esett egymásnak két miskolci banda

Vágólapra másolva!
Egy este folyamán háromszor is egymásnak esett két, többnyire kamaszokból álló miskolci banda. Az egész azzal kezdődött, hogy egy gyalogos csoport beszólt az autóval közlekedő másik csapat lánytagjának. A szóváltásból verekedés, rablás és Molotov-koktél-dobálás lett.
Vágólapra másolva!

Miskolc szélén, a Mélyvölgy nevű városrész Árok utcájában ugrott egymásnak két kamaszbanda néhány nappal ezelőtt. Az egyik társaság éppen hazafelé tartott a hajnali órákban az előző nap 30 ezer forintért vásárolt fehér Fiattal, amikor egy másik társaság egyik tagja beszólt a kocsiban ülő lánynak - írja a Borsod Online egy szemtanúra hivatkozva.

A társaság megállt, kiszálltak a kocsiból, és megverték a pimaszkodókat. Ezenkívül 3 ezer forintot és egy 5 ezer forintos mobiltelefont is elvettek tőlük - közölte az [origo]-val Dobi Tamás főhadnagy, a borsodi rendőrség szóvivője.

A helybenhagyott kötözködők nem hagyták annyiben, nem sokkal később a becenévről ismert támadóik házához mentek. Az erőviszonyok idő közben nem változtak, vagyis ismét az autós banda tagjai verték meg a gyalogos csapat tagjait. Előbbieket annyira felhúzhatta a támadás, hogy immár egy Molotov-koktéllal felszerelkezve visszatértek az Árok utcába, de a dobást elvétették. Dobi Tamás szerint "csak a fű égett meg az udvaron, ezért közveszély okozása fel sem merült".

A miskolci rendőrök két 17 éves kamaszt és egy 21 éves fiatalembert őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyezték őket, de a főhadnagy szerint tovább nyomoznak csoportos rablás miatt. Dobi szerint vélelmezhető, hogy egy korábbi sérelem áll a konfliktus hátterében.

Bár az összetűzést nem az autós banda kezdeményezte, mégis ők jártak rosszabbul, és nem csak azért, mert az ő tagjaikat vették őrizetbe. A Borsod Online szerint a papírok nélküli, frissen vásárolt Fiatjuk miatt találták meg őket, mert az bedöglött még hajnalban. A fiatalok benzint tankoltak a dízelautóba.