Verekedés lett egy halálos balesetből Mezőfalván

Vágólapra másolva!
A kiérkező rendőröknek is csak két figyelmeztető lövéssel sikerült megakadályozniuk, hogy lincseléssé változzon egy baleset után kitört verekedés a Fejér megyei Mezőfalván. Egy autó és egy motor ütközött össze, aminek következtében meghalt egy 14 éves lány, a környékbeliek pedig rátámadtak az autó sofőrjére.
Vágólapra másolva!

Meghalt a kórházba szállítást követően a péntek este a Fejér megyei Mezőfalván történt baleset életveszélyes sérültje, egy 14 éves lány. A karambol helyszínén történt csoportos garázdaság és rongálás miatt egy 15 éves fiút őrizetbe vettek - közölte az MTI-vel szombaton a rendőrség.

A balesetben egy személyautó és egy motorkerékpár karambolozott. A kocsi balra kanyarodás közben üközött össze a motorral, amelynek sem 14 éves, a sérüléseibe a kórházban belehalt utasa, sem 21 éves, könnyű sérüléseket szenvedett vezetője nem viselt bukósisakot, sőt a vezetőnek jogosítványa sem volt. A balesetben könnyen sérült a személyautó utasa is.

A karambol láttán a környező házakból kicsődülők bántalmazni kezdték a gépkocsi vezetőjét és vele utazó 20 éves lányát, valamint a házukból ugyancsak kirohanó, segítségükre siető feleséget és fiút is, betörték a kocsi szélvédőjét, letörték a tükröket, és összetörték a hátsó lámpát. A kocsit vezető apa és a segítségére siető 15 éves fia könnyű sérüléseket szenvedtek.

A helyszínelésre érkező rendőr, látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a kocsi sofőrjét és családtagjait, egy másik csoport pedig a közelben figyeli fenyegetően az eseményeket, a család védelme valamint egy esetleges lincshangulat megakadályozása érdekében kétszer a levegőbe lőtt, mire a támadók elmenekültek. A lövéseket a parancsnoki vizsgálat jogszerűnek és szakszerűnek találta.